Lokalderbyn i HA eller Skånederbyn i SHL?

Malmö Redhawks knep den sjätte matchen och tvingade fram en sjunde match mot Leksand, som spelas på skärtorsdagen. Det är väldigt mycket på spel för båda lagen. Inte minst ekonomiskt. Tittar vi till den sportsliga verkligheten står det nu mellan lokalderbyn i HockeyAllsvenskan eller heta Skånederbyn i SHL. En rätt bisarr skillnad.
 
Det blev en riktig hockeyfest som avslutade säsongen hemma i Malmö Arena. Säsongen lever vidare med en avslutande match efter en 6-3-seger mot Leksand i måndags kväll. Redhawks åker upp till Tegera Arena för att spela en direkt avgörande match mot LIF om den sista SHL-platsen till säsongen 2015/2016. Upplagt för dramatik, press och en enorm hetta. 
 
Jag tänker inte gå djupare in på måndagens match utan nöjer mig med att konstatera att spelare som Niko Hovinen, Nils Andersson, Johan Ivarsson, Jens Jakobs och Mattias Persson presterade på en väldigt hög nivå. Hela laget har verkligen gett allt under denna direktkvalsmatchserie och jag är grymt imponerad utav den kämpainsats och karaktär Malmölaget till slut har byggt upp. Det som var lagets akilleshäl tidigare verkar nu vara ett minne blott. Att släppa in ett mål ger inte samma djupdykning och att ligga under betyder inte att matchen är förlorad. 
 
Nu såg jag förvisso inte hela matchen mellan Pantern och AIK i Kirsebergs Ishall i kväll men att IKP spelar allsvensk ishockey till hösten är jag väldigt övertygad om. Så det betyder alltså lokalderbyn i HockeyAllsvenskan eller Skånederbyn mot Rögle BK i SHL till hösten. Det blir en hel del på spel på torsdag även för Malmö Redhawks oavsett hur man vrider och vänder på det. Då har jag inte ens gått närmare in på den ekonomiska biten. 
 
Ofattbart vilken dramatik som väntar. Troligen större än i tidigare kvalserier i och med att de två lagen gör upp om samma plats i en och samma match. Neutrala kan njuta, vi andra får plågas ett litet tag till.
 
Malmö Redhawks | | Kommentera |
Upp