Bättre prestation mot bättre motstånd

Malmö Redhawks fortsätter att vinna under försäsongen. Under torsdagskvällen besegrades Karlskrona med 2-5 och glädjande nog blev det en bättre prestation mot ett bättre motstånd än tidigare. En hel del utropstecken kan lyftas fram.
 
När Malmö några minuter in i den andra perioden satte 2-3 släppte man sedan aldrig greppet om matchen mot Karlskrona. Till slut blev det en klar 2-5-seger och försäsongen har därmed halvvägs in varit en resultatmässigt bra uppstart. Det mest glädjande är trots allt att det var ett snäpp bättre spel från Malmös sida mot KHK i jämförelse mot allsvenska lagen AIK och Pantern. Redhawks visade att det fortfarande finns intentioner till hård press och överbelastning när så krävs. Min känsla är att Peter Andersson vill balansera upp det spelsystem som Malmö har använt sig av under de senaste tre åren. För tidigt än för att säga tumme upp eller tumme ner.
 
# # #
 
På centersidan klev Erik Forssell fram ordentligt mot KHK. Riktigt fin insats över hela banan. Fredrik Händemark tog oväntat många initiativ och imponerade också.
 
# # #
 
Annars har danskarna Frederik Storm och Nichlas Hardt varit oförskämt bra hittills. I en inofficiell poängliga för försäsongen har Storm 3+2 och Hardt 0+5. Hardt var oerhört nyttig mot KHK och fick igång Andreas Thuresson på ett bra sätt. Troligen klokt att fördela ut Storm, Konstantin Komarek och Hardt i ett läge när de har så mycket spel och tempo i sig.
 
# # #
 
Det som oroar mig än så länge är det faktum att det förväntade backparet som ska leda laget i Nils Andersson och Noah Welch inte har funnit kemin. Nils vill gärna utmana offensivt men Welch är dels ganska offensiv i sitt tänk, dels saknar han den fart som krävs vid spelvändningar som går emot laget. Här måste de två hitta balansen för att det ska bli bra. Jag kommer för övrigt vara kritisk till Welch så länge han drar på sig onödiga tvåminutare. 
 
# # #
 
Annars fungerade de övriga två paren riktigt bra på nytt. Jens Olsson och Johan Ivarsson har något spännande på gång med naturlig fart samt i tron på sig själva i spelet med puck.
 
# # #
 
Fortfarande vill jag se mer utav Mattias Persson och till viss del Fabian Brunnström. Samtliga övriga som konkurrerar om platser i tredje- och fjärdekedjan har hittills gjort det riktigt bra. Persson och Brunnström slåss troligen om en ordinarie plats inför SHL-starten och när sedan Rhett Rakhshani ansluter kanske man knappt har ens en plats att tampas om (skadeläget kommer antagligen avgöra det).
 
# # #
 
Formmässigt hur jag ser kedjorna i premiären mot Frölunda just nu:
 
Hardt-Filppula-Thuresson
Alvarez-Forssell-Storm
Forsberg-Komarek-Brunnström
Rosdahl-Händemark-Häggström
 
Tjärnqvist (extraforward)
Jadeland, Persson (vilar)
 
Malmö Redhawks | |
Upp