Smakstart hemma, utmaningar borta väntar

Säsongen kunde resultatmässigt inte ha börjat bättre för Malmö Redhawks. Två vinster av två möjliga på hemmais och 6-2 i målskillnad. Nu väntar tre bortamatcher på raken med svåra Djurgården på Hovet, klassiska Färjestad i Karlstad och derby mot Rögle i Ängelholm. Snacka om att utmaningar väntar för Peter Anderssons manskap. 
 
Karlskronamatchen blev inte alls så festlig som tidigare bataljer i Malmö Arena lagen emellan har varit under ett par år i rad nu. Dels hade Malmö Redhawks en kväll där det inte riktigt stämde i det spelmässiga, dels var det genant få på läktaren - såväl på plats som rörande antalet sålda biljetter. Karlskrona var å andra sidan bra. Hade fin fart, vände spelet ofta på ett effektivt sätt och fick diktera villkoren i allmänhet alldeles för frekvent. Dock tycker jag analysen haltar lite grann här och var. Malmö var trots allt bättre i en del kategorier:
 
* Målvaktsspelet. 
* Kampen framför de båda målvakterna.
* Powerplay-boxplay. 
 
Det är ju trots allt tre väldigt grundläggande ingredienser i ishockey. 
Oscar Alsenfelt var fantastisk mellan stolparna. Väldigt imponerad av vad han klarade av att prestera i sin SHL-comeback. Onekligen satte Alsenfelt press på Cristopher Nihlstorp nu och det är egentligen vidöppet vem som ska stå mot Djurgården.
 
Noah Welch gjorde en stark insats. Jag har varit väldigt fundersam kring hans roll under försäsongen men amerikanen har steppat upp i serien hittills. Tycker dessutom att Welch och Jens Olsson fungerar ihop, där man täcker upp för varandras svagheter. 
 
Konstantin Komarek har inlett med två mål på två matcher. Frederik Storm och Robin Alvarez har två passningspoäng vardera. Bra utdelning på den kedjan men spelmässigt förväntar jag mig klart mer av framförallt Alvarez framöver. De kan nog ännu bättre i spelet tillsammans. Känner egentligen samma sak med Nichlas Hardt, Ilari Filppula och Andreas Thuresson. Godkänd produktion men jag vill se längre anfall på den typen av spelare ihop.
 
Efter två hemmamatcher väntar tre raka bortamatcher för Redhawks del. Djurgården, Färjestad och Rögle. Ordentliga utmaningar på olika sätt men det känns som en klar fördel att åka ut i hockey-Sverige med två trepoängare i ryggen samt starkt målvaktsspel från såväl Cristopher Nihlstorp som Oscar Alsenfelt. Helt klart måste Malmös driv i laget upp till matchen mot Djurgården. Annars blir det inga poäng på Hovet. Att plocka en trepoängare i Stockholm kommer kräva en prestation som ligger nära nog den mot Frölunda i premiären. Så tufft blir det på lördag. 
Malmö Redhawks | | Kommentera |
Upp