Det luktar SHL-klass, Persson

Malmö Redhawks har haft en väldigt framgångsrik period som avslutning på 2014. En av spelarna som höjt sig allra mest och varit tongivande i laget är forwarden Mattias Persson. Tidigare finliraren har nu hittat en kombination av fart och kraft i båda riktningarna. Prestationerna på slutet är så pass bra att de skulle hålla även i SHL.
 
27 av 30 poäng. Det är Malmö Redhawks facit över de senaste tio matcherna. Inte en enda nollpoängare sedan den 25 november. Så avslutades alltså år 2014 hockeymässigt. En av de spelare som verkligen tagit ett kliv fram och varit viktig i december är Mattias Persson. Den 29-årige forwarden är inne på sista året av sitt treårskontrakt och gör spelmässigt sin bästa säsong just nu. 
 
Annat var det förra säsongen. Då var Persson bitvis ute i kylan med relativt lite istid och fick sällan spela i viktiga situationer. 39 poäng säsong ett blev till skrala 23 säsong två. 2014/2015 är Mattias redan uppe i 24 pinnar och det har hänt av en anledning. Persson jobbar ännu hårdare åt båda håll, vågar visa sig och ta ansvar på ett annat sätt samtidigt som förtroendet från ledarstaben växer undan för undan.
 
Senaste sju matcherna som nummer 90 har spelat har han legat på ett snitt på 3,9 på en femgradig skala. Det börjar onekligen lukta SHL-klass här. Nu handlar det givetvis om att hålla uppe lägstanivån, vilken även den har förbättrats under hösten. Det stora provet blir när allting ska avgöras i vår. I Kvalserien den gångna våren blev det endast två passningspoäng och en alltför anonym tillvaro.
 
Det ska onekligen bli intressant att se hur Patrik Sylvegård med ledarstab resonerar vid ett eventuellt avancemang. Persson har över tre säsonger producerat 88 poäng på 139 tävlingsmatcher i Redhawks med +13 som facit.
Malmö Redhawks | | En kommentar |
Upp