Redhawks mest betydelsefulla: 48. Linus Klasen

Bloggen tar sig an Malmö Redhawks och MIFs 50 mest betydelsefulla spelare sedan 1990 och fram till och med i dag. Plats 48 ger utrymme för en kritiserad artist som avslutade tiden i Redhawks med att göra bort sig fullständigt i Sveriges Radio sin lagkaptensroll till trots. Det är givetvis klubbens bäst betalde spelare någonsin - Linus Klasen.
 
När Hugo Stenbeck klev in som delägare i Malmö Redhawks aktiebolag 2011 ville han rusta rejält. Dragplåstret blev Linus Klasen - en teknisk, oerhört spelskicklig forward som åtminstone var SHL-mässig med råge. Klasen kom till Malmö Redhawks dels för att han fick oerhört bra betalt, dels för att han troligen fick en bild uppmålad för sig i att kunna vara hjälten i Malmöishockeyn som lagkapten och ledande spelare. 
 
Ja, där var ju en hake till. Klasen kom till Malmö något överviktig samt relativt dåligt tränad efter att ha haft hjärnskakningssymtom under våren då han hörde hemma i AHL. Succén uteblev därför något. Visst gjorde Klasen sina poäng, sina mål och sina fina finter. Han hade dock väldigt svårt att hitta rätt roll i spel fem mot fem och ville så gärna transportera upp pucken från egen zon till offensiv zon. Oftast blev han stoppad strax innan offensiva blå alternativt strax efter offensiva blå.
 
Klasen kom aldrig upp i något större tempo under den allsvenska grundserien men någonstans får man ändå ge honom att det blev i princip en poäng per match och att Malmös offensiv vilade till stor del på artisten, som ofta var under press och uppvaktning. Anfallsspelaren avgjorde sju matcher, var en nyckelfigur i powerplay och tog ändå till slut ett visst ansvar som lagkapten genom att sätta det förlösande 0-1-målet mot Almtuna i grundseriens sista omgång. Med 57 sekunder kvar av sammandrabbningen mot AIS hittade Linus rätt och såg till att säsongen förlängdes.
 
I efterföljande playoff var Klasen fortsatt dominant och gjorde hela elva poäng på de sex matcherna, vilket han vann playoffseriens totala poängliga på. Nu tog säsongen slut ändå efter den där kvällen då Oskarshamn föll ihop fullständigt i Ängelholm och tyvärr så avslutades tiden i Malmö Redhawks med ett klumpigt framträdande i Sveriges Radio där han hade åsikter om IK Oskarshamn på ett klart olämpligt sätt. 
 
Trots alla turer, problem och underliga uttalanden får man ändå säga att Klasen betydde en hel del för Malmö den här 2011/2012-säsongen. Dessutom ska tilläggas att han definitivt är en av de mest skickliga lirarna som klubben någonsin har befogat över.
 
 
Säsong i Malmö Redhawks: 1 (2011/2012).

Redhawks mest betydelsefulla: 48. Linus Klasen, 49. Niclas Hävelid, 50. Andrew Verner.
Malmö Redhawks | | Kommentera |
Upp