Ett rejält bottennapp

Höstens sämsta insats bjöd Malmö Redhawks på under torsdagskvällen mot Oskarshamn. En period såg det hyfsat ut men sista fyrtio minuterna var ett rejält bottennapp från Skånelagets sida. IKO svarade för en fin arbetsinsats, tog vara på sina möjligheter och var beredda att sticka in näsan där det behövdes. Redhawks får fundera över sina återkommande problem med att göra mål.

I den första perioden hade Malmö bra fart, skapade en hel del och borde ha lett bataljen med ett par mål. I stället hade Oskarshamn fått sin drömstart genom ett snyggt avslut av Marc Zanetti. Målet föregicks av en fruktansvärt dålig insats av David Liffiton, som skapade oreda i det egna laget. Inledningsperiodens ineffektivitet straffade sig hårt därefter. Vid 0-2, 59 sekunder in i mittronden, gick luften helt ur Redhawks.

Det fanns egentligen inga tecken på att Malmö skulle vända bataljen under de sista fyrtio. Spelet hackade rejält, ingen kunde hitta vägar att förändra matchbilden. Samtidigt, ett mål hade gett en enorm skillnad i energi för hemmalaget också. 0-3 kom för övrigt innan andra periodens slut och det var på nytt ett otagbart skott för Pontus Sjögren, där IKO hade bra med trafik framför.

I tredje akten gick Malmö ner på folk. Det gav inte så stor effekt ändå, även om laget hamnade i en del bra lägen. Dock var avsluten antingen för tama, för sena eller bara utanför. En sådan kväll, helt enkelt. Oskarshamn gjorde precis rätt saker och spelade som ett lag. Bra där.

Kan egentligen inte hylla någon i Malmö i kväll. Henrik Hetta stod i alla fall upp i närkampsspelet. Hans assisterande lagkaptener, Liffiton och Stefan Warg, var däremot snudd på bedrövliga. Colin Stuart började köra lite alibihockey igen, Sebastian Strandberg var inte ens nära SHL-klass och så vidare. Finns många att såga en kväll som denna men jag stannar här.

Bryta ihop och ladda om till Timrå borta. Sen kommer ett lägligt uppehåll där detaljer måste nötas på nytt.