Inte tillräckligt bra, Malmö

Även om Malmö Redhawks spelmässigt hade tillräckligt många chanser och puckinnehav för att vinna derbyt så var det ändå en avgörande skillnad lagen emellan - kampen runt de båda målen. Rögles starkare närkampsspel skickade en tankeställare till årets Redhawkslagbygge. 
 
Det börjar bli lite tjatigt nu. Malmö Redhawks har mycket puck, skjuter klart fler skott och skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Ändå vill det sig inte riktigt och det blir allt tydligare att det stora problemet ligger i kampen runt både eget och motståndarnas mål. I egen zon har Malmö förvisso inte som grund att alltid vinna slaget framför mål utan i stället att täcka undan skott. Det gör laget dock inte konsekvent än så länge och det leder till baklängesmål på samma sätt som skedde i vårens kvalserie. 
 
Offensivt handlar det dock om ren och skär kamp. För få spelare är redo att ta stryk för att laget ska kunna ta tre pinnar. Det måste bli ändring på detta snarast, annars tvingas Patrik Sylvegård till förändringar i truppen. Mot Rögle var det återigen framförallt Colin Stuart men även Tony Romano och Björn Svensson som var på tok för bleka. Stuart har inte varit dålig men han har heller aldrig varit bra. Det är väldigt slätstruket, helt enkelt. Colin måste någonstans upp i tävlingsnivå, vara beredd att få blåmärken och offra sig - där har han en lång väg att vandra. Romano, som förvisso har spetskompetens, är på allvar en av de taktiskt sämsta spelarna Malmö har haft på väldigt länge.
 
Visst saknades Jon Knuts och Mattias Persson i Redhawks men Robin Dahse och framförallt Patrik Blomberg gjorde det bra. Blomberg noterades för en assist och var nära att sätta en puck också. Väldigt positivt överraskad över Patriks kvalitet, han lär köra vidare i Malmö veckan ut åtminstone. 
Om det ändå är något Patrik Sylvegård bör titta på så är det en kraftfull forward med pondus och en vilja att ta stryk framför motståndarmålvakten. Samtidigt är det här en process som måste få ske inom laget bland nuvarande spelare. Det fungerar inte att det hela tiden är "någon annan" som ska ta smällarna. 
 
Redhawks får smälta denna 3-2-förlust i derbyt rätt omgående för på torsdag kväll väntar seriens hittills bästa lag i form av Mora IK (ja, Vita Hästen leder tabellen på målskillnad) i arenan. Det blir en väldigt viktig match att ta för att på allvar växa in i den här säsongen. På åtta matcher har det trots allt bara blivit två trepoängare. Kapaciteten finns men det handlar enormt mycket nu om att vilja göra jobbet fullt ut när det kommer till varje detalj. Täcka skott, ta och ge smällar måste bli en prioritet framöver. Oavsett namn.
Malmö Redhawks | | Kommentera |
Upp