Utskällda serieledare - nu får alla ta sig i kragen

Malmö Redhawks lyckades knipa två poäng mot Oskarshamn på hemmaplan. En missräkning, definitivt. Trots missad trea tog Redhawks över serieledningen igen. Det kan man inte tro. Gnället, frustrationen, hånandet och negativismen har tagit över i Sveriges tredje största stad runt hockeylaget. Nu får vi alla ta oss i kragen.
 
Redhawks inledde äntligen år 2015 mer resolut och dominant från start på hemmaplan. Det gav också relativt omgående 1-0. Magnus Häggström fick hål på Gasper Kroselj med sitt första mål sedan den 10 oktober. Det kunde ha blivit mer, men när PP-lägena kom drog Redhawks ner på tempot. Det tempot följde med in i mittronden och när Nils Andersson lite olyckligt fick fyra minuter för hög klubba lyckades IKO kvittera. Malmö kom nu helt ur fas och hade stora problem med Oskarshamn. 1-2 föll ganska väntat, men alldeles för billigt.
 
I den tredje akten studsade hemmalaget tillbaka något, men tempot och bestämdheten var fortfarande ett problem. Efter en tids 5-3-spel med för dålig fart och kreativitet i passningsspelet så kunde dock Frederik Storm trycka in 2-2 till slut. Efter 2-2-målet kändes laget något ängsligt samtidigt som IKO kämpade på ett sätt som jag tidigare knappt skådat den här säsongen. 22-10 i skott till trots i tredje så kändes det till slut skönt med en poäng då laget klarade av Nicklas Jadelands utvisning. 
 
Sudden death så och här fick Malmö en PP-chans men den försvann då spelarna dröjde sig kvar vid båset. Slarvigt och dåligt, kan man tycka. Vänd på det också då. Hur många gånger fördröjde inte IKO vid alla icingpuckar? Borde inte linjedomaren först plockat bort tekare ett innan utvisning? Nåväl, det blev straffläggning och där såg Niko Hovinen stabil ut samtidigt som Jens Jakobs lyckades hitta nät. 3-2 till Malmö och serieledningen var ett faktum då andra topplag föll.
 
Jag lämnar matchen i sig där. Jag vill i stället lyfta den smått usla stämning som just nu råder kring Malmöhockeyn. Jag klagar på läktaren, jag är frustrerad på läktaren (mest på Yanick Lehoux) och jag stöttar inte konstant. Ärligt talat, nu får vi ta oss i kragen och börja stötta. Det är slutspelshockey redan nu och varje match ändrar ständigt förhållandena i tabellen. 
 
Stämningen bland sittplatspubliken har varit svag ett bra tag nu.
Antalet kritiska inlägg har ökat rätt rejält på sociala medier. 
Kritiken i media börjar växa medan andra lag hyllas utan nyans. 
Vänd på det mentala nu, börja uppskatta resan och stå upp för klubbens färger. Kom igen!
Malmö Redhawks | |
Upp