Så är formen i Redhawks

Lite drygt halva försäsongen är avklarad för Malmö Redhawks. Dags för en snabb genomgång av spelartruppens prestationer hittills. Oscar Alsenfelt, Nils Andersson, Björn Svensson och Kim Rosdahl har imponerat mest. Peter Mueller är största frågetecknet.
 
Målvakter
 
1. Oscar Alsenfelt
 
Två matcher har det blivit än så länge för Alsenfelt. Inga insläppta mål mot Växjö och Lugano. Det inger givetvis respekt. Har varit väldigt trygg och välplacerad i mål. Är given etta förstås.
 
2. Pontus Sjögren

Har blandat och gett. Trygg i första matchen mot Pantern med hållen nolla, därefter sju insläppta mål i en batalj där Redhawks som lag inte var med. Sjögren var heller inte på tårna även om lägena som Hamburg fick var svåra generellt. Godkänd men inte mer mot Langnau. Har inte tävlat så mycket som jag trodde att han skulle klara av.
 
3. Jonas Gunnarsson
 
Nej, Gunnarsson har inte lirat för Malmö Redhawks men en och en halv träningsmatch i Pantern har jag sett honom leverera i. Kan mycket väl gå om Sjögren i kvalitetsnivå fullt ut den kommande säsongen. Med rätt förtroende kan det bli nästa kliv för Jonas, ser ut att ha ett bra självförtroende mellan stolparna.
 
Backar
 
1. Nils Andersson
 
Malmös främste utespelare under första halvan av försäsongen. Varit viktig i den offensiva uppbyggnaden och är härligt bestämd i egen zon. Kör "start och stopp" i högre omfattning och pressar sig själv till att prestera mer. Fungerar bra med brodern Erik.
 
2. Jens Olsson
 
Förutom bottennappet mot Hamburg så har Olsson sett bra ut. Spelskickligheten betyder mycket för laget. Har gjort imponerande fyra mål på lika många matcher.
 
3. Johan Ivarsson
 
Framförallt i de första två träningsmatcherna imponerade Ivarsson. Han har varit bra även i Tyskland. Vågar ta för sig mer än förra säsongen och kan ha något riktigt bra på gång som en tvåvägsback.  
 
4. Erik Andersson
 
Har till skillnad från en rad andra spelare deltagit i samtliga träningsmatcher hittills. Visat att han blir en tillgång och kommer kunna agera som en toppback. Som väntat fungerar han väl i spelsystemet omgående.
 
5. Derek Meech
 
Amerikanen har faktiskt bara spelat två matcher än så länge men visst har han visat prov på sin rutin och skicklighet i spelet. Har dock svårt att se att han skulle sluka istid framför Andersson den yngre och Olsson framöver.
 
6. Johan Björk
 
Tycker Björk ser mer fokuserad ut än på ett bra tag. Väl medveten om att han behöver höja sin prestationsnivå för att ta plats i SHL igen. Offrar sig bra. 
 
7. Stefan Warg
 
Det såg riktigt bra ut i första träningsmatchen men därefter har det varit lite skadeproblem som ställt till det. Warg bör vara ett av Malmös större sparkapital från förra säsongen, det viktigaste framöver är att han fortsätter trycka upp tempot i sitt spel.
 
8. Jeremias Augustin
 
Försäsong är inte riktigt Augustins tid att skina. Det är i tävlingssammanhang och när pressen ökar som Jeremias noggrannhet ökar och de defensiva insatserna sticker ut. Okej men inte mer så här långt.
 
9. Anton Blomqvist
 
Gjorde ett piggt inhopp mot Hamburg i en annars usel match av laget. Visade att han på kort sikt kan gå in och ersätta backar som Warg eller Björk vid skador.
 
10. Carl-Johan Lerby
 
Den junior som visat framfötterna mest. Har hyfsat tempo men framförallt en skön inställning, där han vågar stå upp i närkamper.
 
11. Jesper Mångs
 
Såg helt okej ut mot Pantern men när tempot drogs upp mot Hamburg fungerade det inte alls.
 
12. Patrik Magnusson
 
Spelade en match och visade med all tydlighet att högre nivå än Allsvenskan inte är aktuellt. 
 
Centrar 
 
1. Eric Himelfarb
 
Himelfarb har varit pigg och delaktig. Är lite överraskad av hans förmåga att klara av boxplay ihop med McDonell. Eric har bra fart och ser inspirerad ut. Lossnar det i powerplay framöver?
 
2. Magnus Häggström
 
Har tuggat på i samtliga träningsmatcher. Rejäl och stark i spelet. Fantastiskt vilken lagspelare av betydelse Häggström har blivit för Malmö.
 
3. Joey Tenute
 
Tillbaka efter hjärnskakning och producerat helt okej. Hans individuella skicklighet lär räcka till på SHL-nivå. Ska bli intressant att se om han fixar det fysiska spelet över tid bara. Har även han fått känna på lite mer boxplay än vanligt.
 
4. T.J. Galiardi 
 
En av Malmös prestigevärvningar. Har varit bäst och säkrast i den förmodade toppkedjan med Thuresson och Mueller. Vill dock se T.J. i tävlingssammanhang innan jag ger någon större bedömning.
 
5. Christoffer Forsberg
 
Pigg och energisk. Riktigt bra attityd. Forsberg skuggar de fyra förväntade centerspelarna bra. 
 
6. Fredrik Händemark
 
En träningsmatch för förre Leksandsspelaren som inte gav några avtryck. Dock intressant att ha en SHL-rutinerad center med storlek i samarbetsklubben Pantern.
 
Ytterforwards
 
1. Björn Svensson
 
Tala om att vara i toppform under försäsongen. Har kört stenhårt i samtliga matcher och också producerat åtta poäng, varav fyra mål, på fem matcher. Svensson vill onekligen säkra en ordinarie plats i fem mot fem och inte bara framför mål i powerplay.
 
2. Kim Rosdahl
 
Det här är det största glädjeämnet, trots allt. Rosdahl ser väldigt redo ut och sätter en oväntad press på forwardssidan. Har fått stort förtroende i boxplay. Spelar med bra tempo och använder kroppen.
 
3. Nicklas Jadeland
 
Blir bättre och bättre ju fler matcher han spelar. Gör ingen besviken så här långt. Viktig i presspelet och likaså i boxplay.
 
4. Kent McDonell
 
Har kommit in med hårt, gediget arbete. Känns som en bra komplementspelare som kan fungera i varje kedja. Lär inte tillföra så mycket produktion men håller uppe arbetsetiken i laget.
 
5. Mattias Persson
 
Sett fräsch ut och kommer fungera bra med Häggström-Jadeland. Lite synd att han inte prioriteras in i powerplay, för jag tror han kan tillföra en hel del där även på en högre nivå.
 
6. Henrik Hetta
 
Självklart finns arbetsinsatsen där, som alltid. Tycker dock Hetta har ett hack till att nå upp till. Skulle tro att samma gäller här som för en del andra. Med press och adrenalinpåslag höjs insatserna ytterligare.
 
7. Andreas Thuresson
 
Än så länge slår det inte gnistor om Thuressons spel, men det syns att han har en hög grundnivå i sitt spel. Är inte ett dugg orolig när det gäller "Thure". 
 
8. Jens Jakobs
 
Jakobs spelar i ett högre tempo från start den här försäsongen. Han är säkerligen väl medveten om att även han behöver prestera varje dag för att få förtroende i höst. Tror ändå SHL kan passa Jens rätt bra om hans självförtroende håller i sig.
 
9. Frederik Storm
 
Var med i inledningsveckan på hemmaplan och gjorde det helt okej, men stack inte ut på något sätt. Har annars haft lite problem med en skada. Finns inte alltför mycket att bedöma dansken på således.
 
10. Peter Mueller
 
Det största orosmolnet efter halva försäsongen. Mot Växjö går det inte att bedöma Mueller alls. Förutsättningarna inte rättvisa. Nere i Tyskland har det varit lite sisådär. Ibland ser jag hans kunskap men än så länge för ofarlig och anonym.
 
11. Kristoffer Wikner
 
Precis som en rad andra Panternspelare deltog Wikner i Hamburgmatchen. Var hyfsat alert men inte mer.
 
12. Erik Nyström
 
Inlånad en match. Gjorde inga större avtryck.
 
Casper Andersson och Oskar Mellgård spelade sporadiska byten i en träningsmatch och bedöms ej.
Malmö Redhawks | |
Upp