Viktig trea när målskyttet lossnade

Defensiven var knappast på topp i lördagens match mot Vita Hästen heller men plötsligt kom utdelningen framåt och Redhawks var åter en vinnare efter två nederlag i följd. 3-6 slutade bataljen i Norrköping där flera spelare, så som Frederik Storm, Joey Tenute, Henrik Hetta och Jens Jakobs, fick igång just produktionen.
 
Med två förluster i bagaget och även två nederlag mot just Vita Hästen i historiken gick Malmö Redhawks ut med press på sig att vända den negativa trenden och även gripa tag i topp två-lagen Mora och Karlskrona som trummar på bra just nu. Trots såväl 1-0 som 2-1 för Vita Hästen i lördagens sammandrabbning arbetade Malmö målmedvetet och lite smartare offensivt i allmänhet. Precis som vanligt den här säsongen var Redhawks bra i mittperioden och här kopplade gästerna greppet om de tre poängen.
 
2-4-ledning inför den tredje ronden blev till slut 3-6 och en hyfsat komfortabel trea. Malmö började matchen bra och hade ett par givna mållägen som borde ha gett ett målmässigt grepp om tillställningen rätt omgående. Dock såg ineffektiviteten ut att hålla i sig för Mats Lusths mannar. Hårt jobb och med bra driv in mot kassen kom laget dock till rätta med målskyttet. Sex olika målskyttar för övrigt - Nicklas Jadeland, Joey Tenute, Colin Stuart, Henrik Hetta, Sebastian Strandberg och Frederik Storm.
 
Det fanns en del förändringar i laget som kändes bra. Nicklas Jadeland i powerplay var intressant, där har han knappt fått chansen i Malmö under ett par år nu. I Oskarshamn blev det trots allt rätt många poäng så att han har kvaliteter betvivlar jag inte. Att ge Tony Romano en ny ärlig chans var oväntat men det var ändå ett rätt lyckat drag. Ska bli intressant att se om det kan släppa i produktion för honom om han bara får göra ett mål igen. 
 
Därutöver såg vi Henrik Hetta tillbaka som center. Oväntat, minst sagt. Redhawks har dock haft offensiva problem och mycket bygger på avsaknaden av en riktig andracenter. Hetta gjorde troligen sin bästa insats som just center. Klart mer offensiv och konstruktiv. Björn Svensson trivdes för övrigt bra med att vara tillbaka med Joey Tenute. 
 
Nu gäller det för Redhawks att kunna ta ett par trepoängare till på raken. Det är inte lätt i en tät allsvenska men ska det bli en topplacering är det dags att börja plocka segrar nu när vi går in på sista halvan av serien. 
Malmö Redhawks | | Kommentera |
Upp