Snabba omdömen efter inledningen

Träningsmatcher mot Pantern och AIK har spelats. Vinst med 3-0 respektive 4-0 mot de allsvenska lagen i Malmö Isstadion är en fin start på försäsongen. Nedan följer lite omdömen om spelarna efter denna uppstart av säsongen 2016/2017.
 
Cristopher Nihlstorp
 
Väldigt lugn och tät mot Pantern. Ska bli spännande att se honom mot Karlskrona under torsdagskvällen. Många har börjat räkna bort Nihlstorp från topp-10 bland SHL-målvakter inför säsongen. Upp till bevis framöver.
 
Oscar Alsenfelt
 
Äntligen tillbaka. Unnar Oscar att hitta tillbaka till sin nivå och att få vara skadefri över tid. Gör det bra mot AIK. Räddar ett par rena frilägen. Sansat och stabilt spel. 
 
# # #
 
Erik Andersson
 
Svårt att tro att Erik är 34 år när man ser honom på isen. Intensiv, spelsugen och tänker - precis som förra säsongen - alltid på lagets bästa. Kommer med all sannolikhet spela back hela säsongen i år.
 
André Benoît
 
Det är lite tidigt att ge en vettig bedömning av André, men det ser helt okej ut än så länge. Känns något mer säker i det han gör än Derek Meech. Har deltagit i samtliga olika spelformer så här långt.
 
Noah Welch
 
Visst har Welch sina kvaliteter, det syns. Jag önskar dock få se ett bättre samarbete mellan Noah och hans backpartner, vilket oftast har varit Nils Andersson i inledningen. Måste bli tydligare vem som täcker upp bakåt. 
 
Nils Andersson
 
Malmös spelsystem genomgår förändringar under försäsongen och jag tycker det märks på Nils Andersson. Han var väldigt trygg under Björn Hellkvist, men hittills ser det något ojämnt ut. Tidigt än - återigen.
 
Carl-Johan Lerby
 
Överraskar positivt. Tar för sig bra, som mot AIK senast. I och med att Stefan Warg rehabtränar och Martin Fehérváry är skadad så är Lerby sjundeback för stunden. Inga problem i min värld.
 
Jens Olsson
 
Inlett piggt. Tycker Jens ser lite mer sugen ut igen och vill ta ansvar där ute. Det är kamp om vilka av Welch, Benoît, Nils Andersson samt Olsson som ska ha mest respektive näst mest istid vid seriestart. 
 
Johan Ivarsson
 
Glädjande nog har Ivarsson svarat för fina prestationer inledningsvis. Vågar visa sig och fungerar bra bredvid Jens Olsson. Fart är nyckeln för Johan samt att våga tro på den egna kapaciteten. 
 
# # # 
 
Frederik Storm
 
Oavsett hur säsongen blir för Malmö som lag så är jag övertygad om att Frederik Storm kommer producera bättre än under 2015/2016. Dels är kvaliteten på kedjekamrater snäppet vassare, dels kommer han att uppmuntras till mer offensiv frihet av Peter Andersson. Det har vi onekligen sett i träningsmatcherna - två mål och en assist.
 
Robin Alvarez
 
Kommer in med rätt höga krav och visar mot Pantern att han har målkänsla med fullträffen till 3-0. Spelmässigt vill jag se mer av Robin men han är också en spelare som syns mer när det är full tävling och mycket på spel.
 
Andreas Thuresson
 
Peter Andersson har varit tydlig med att han vill se mer utav Thuresson den här säsongen. Det kan mycket väl bli så, men än har vi bara fått se Andreas i en match. Finns inte mer att säga i dagsläget.
 
Magnus Häggström
 
Framträdande roll mot Pantern med en fin insats, ej med mot AIK. Häggström är trots allt en något underskattad ingrediens. Viktig i boxplay och stabil forward i fjärdekedjan. 
 
Erik Forssell
 
En halv match mot Pantern men spelar sen hela mot AIK. Nyttig i spelet och hårt jobb. Inget oväntat. Växer med all sannolikhet i tävlingssammanhang. Försöker sig på oväntade passningar i offensiv zon som troligen ofta satt bra i Skellefteå men än har ingen hittat den ytan i Redhawks.
 
Christoffer Forsberg
 
Riktigt pigg. Blir förvånad om Christoffer ställs utanför laget i SHL. Med den farten och kunskapen som både ytter och center ser jag honom som rätt given i en fjärdekedja till en början. 
 
Nichlas Hardt
 
Samarbetet med Frederik Storm sitter redan. Nichlas Hardt är onekligen mångsidig och det är fullt möjligt att en annan kedja är i ännu större behov av hans tjänster än Storm och Konstantin Komarek. Hardt kommer visa sig vara en av Malmös bästa värvningar under 2016 års Silly Season. 
 
Fabian Brunnström
 
Alert och konstruktiv mot Pantern. Lite mer hårt jobb och positionering mot AIK. Har svårt att se att Malmö kommer peta undan Fabian inför SHL-starten, men naturligtvis måste han bevisa lite grann mot SHL-motstånd nu.
 
Nicklas Jadeland
 
Gör som han alltid gör. Kör stenhårt, offrar sig och köper sin roll till 100 procent. Kampen om istid med exempelvis Häggström, Rosdahl och Forsberg kommer dock bli hård.
 
Fredrik Händemark 
 
En stabil lagspelare som tills vidare är urtypen av en fjärdecenter. Spelade i topp två-kedjor ett tag under förra säsongen. Det kommer inte vara aktuellt nu.
 
Konstantin Komarek
 
Imponerar. Kvick och vaken ute på isen. Har bildat Malmös främsta kedja ihop med danskarna Hardt och Storm.
 
Mathias Tjärnqvist
 
En halv match mot Pantern har rutinerade räven Tjärnqvist spelat. Rätt klokt ändå med tanke på att Mathias gör sig mycket bättre i seriesammanhang. Att träna rätt och med kvalitet betyder säkert lika mycket som att spela träningsmatcher för en 37-årig grovjobbare.
 
Ilari Filppula
 
Lite förvirrat emellanåt. Tagit till ett par klassiska hakningar. Samtidigt, han har spelet i sig. Behöver få upp farten ett hack men så länge poängen trillar in då och då mår säkerligen Filppula bra inför SHL-starten. 
 
Mattias Persson
 
Det är ett tufft utgångsläge för Mattias Persson. Platserna att slåss om i laget är få. En bra insats mot Pantern men sedan något mer osäkert och blekt mot AIK. Jämnheten och förmåga att kunna producera en del blir nycklarna för "Fete". 
 
Kim Rosdahl
 
Visar hittills att han vill sno åt sig en ordinarie plats på nytt. Vågar spela lite mer än förra säsongen men jobbar annars lika hårt som alltid. Det är svårt att bedöma vad som ger mest för Rosdahl - en begränsad roll i SHL eller en något mer framträdande roll i Allsvenskan. Vi får väl återkomma i frågan.
Malmö Redhawks | |
Upp