Dags att bestämma nästa veckas öde

Tänka sig. Allsvenskan 2014/2015 ska avslutas på lördagseftermiddagen. Vi är redan där. Malmö Redhawks ligger just nu utanför målsättningens gräns, en plats i finalspelet mellan ettan och tvåan. En fulländad insats kommer krävas mot ett desperat AIK samtidigt som antingen Karlskrona eller Västerås "gör bort sig".
 
Högdramatiskt läge i sista omgången av Allsvenskan. Topp två-lagen är inte helt klara och vem som ska få följa med Södertälje ned i det negativa kvalet är inte heller klart. Därutöver då streckdramatik i mitten av tabellen. För Malmös del är det tre poäng och ingenting annat som gäller för en chans att rubba Karlskrona och/eller Västerås. Då ska alltså antingen KHK förlora mot Södertälje borta eller Västerås mot Björklöven hemma. Det är inte omöjligt, inte alls. Dock knappast den situation som Malmö och dess supportrar väntat sig i omgång 52 av grundserien.
 
Mattias Persson rapporteras glädjande vara tillbaka. En självklarhet att han går direkt in i laguppställningen. Tony Romano lär få sätta sig på läktaren igen. Kanske även Kim Rosdahl får göra det till förmån för Yanick Lehoux. Jag säger kanske. Sportchef Patrik Sylvegård öppnade för möjligheten till spel för Lehoux tidigare i veckan och det skulle inte förvåna mig om Redhawks ledarstab försöker med kanadicken som en joker i detta speciella läge. Kanske en uttalad offensiv roll med lite under tio minuters istid vore något att testa. 
 
Oavsett vad vill jag se ett fokuserat Malmö som verkligen gör allt för att få ordning på sin bristfälliga defensiv och som fortsätter med samma bestämdhet offensivt som senast mot BIK Karlskoga. Bland kedjorna är det viktigt att Fabian Brunnström, Eric Himelfarb samt Henrik Hetta får fortsätta bilda förstakedja. Redhawks behöver verkligen en trio som kan visa vägen i målprotokollet. Mot Karlskrona och Västerås har det varit lite för tunt och oklart vem som ska klara av att kliva fram i fem mot fem som enhet. 
 
Publikmässigt kan vi notera att Malmö Redhawks den här säsongen slår nytt publikrekord. Snittpubliken är den högsta i klubbens historia och klarar därmed av att toppa Hugo Stenbeck-säsongen med allt vad det innebär. Mot AIK kommer det komma minst 7000 åskådare, eventuellt upp mot 8000. Klart godkänt.
 
Nu får det vara slutsnackat. 
Låt oss bestämma nästa veckas öde.
Släpp pucken!
Malmö Redhawks | |
Upp