Malmö vände äntligen till seger

Det såg ut att bli ännu en tung afton för Malmö Redhawks och dess anhängare men hoppet inför sista omgången är nu tänt efter att Redhawks lite förvånansvärt lyckats vända på ett 3-1-underläge till 3-4-seger mot BIK Karlskoga. Eric Himelfarb var inblandad i tre mål och låg bakom vändningen.
 
Malmö inledde inte matchen särskilt dåligt men ödmjukheten i egen zon var fortsatt riktigt risig och plötsligt hade BIK 2-0 utan att egentligen behövt slita för det. I det här läget såg det väldigt mörkt ut för Redhawks men bestämdheten höjdes ett hack till den andra perioden och då kom också utdelningen. 2-1 blev dock 3-1 när Malmö återigen tappade i egen zon. Härifrån blev jag imponerad av Skånelagets inställning där man i stället för att börja tycka synd om sig själva började fokusera på rätt saker och då kom också utdelning. 
 
3-3 inför tredje ronden blev 3-4 i mitten av akten där Magnus Häggström tryckte in en retur på Nicklas Jadelands skott. Resultatet stod sig matchen ut men det kunde mycket väl blivit en kvittering på slutet. Denna gång var flytet på Malmös sida och nu blir det en hyfsat spännande lördag eftermiddag. Tre poäng upp men både Karlskrona och Västerås har sämre målskillnad än Malmö. 
 
Beröm i kvällens match förtjänade för övrigt Eric Himelfarb. Även hans kedjekamrater Fabian Brunnström och Henrik Hetta. Den trion fungerade bra och var lite mer utav en förstakedja, något som laget har saknat sedan Joey Tenute försvann med hjärnskakning. 
Malmö Redhawks | |
Upp