En släng av höst - bara en poäng mot AHC

Efter två trepoängare i förra veckan var känslan att Malmö Redhawks var på gång igen på allvar. Det blev dock ett litet bakslag på nytt. Höstens upplägg spelades upp igen med massivt övertag i skott, spelövertag i stort men alldeles för klen utdelning. Det räckte till en poäng denna gång efter en sen kvittering. 2-3 efter straffar till Asplöven var en missräkning men serieledningen består.
 
Det var ett överraskande svagt Malmö Redhawks som kom ut i Malmö Arena och bitvis blev tillbakatryckta av Asplöven. Första halvan av perioden klart på poäng till AHC men riktigt farligt var det sällan. Sakta men säkert växlade Redhawks upp och i powerplay hittade Nils Andersson rätt från blå genom ett direktskott. 
 
Att det i mittperioden blev 1-1 på ett ytterst billigt sätt var lite av en retroaktiv utdelning för gästerna där Jonas Gunnarsson skänkte bort ledningen. Rätt så likt det 0-3-mål BIK Karlskoga gjorde för ett par veckor sedan. Annars började hemmalaget ta över matchen mer och mer i mittperioden och det var två-tre högkvalitativa chanser som brändes. Jens Jakobs hade öppet mål men sköt utanför, Frederik Storm gjorde en av årets finaste dragningar och hamnade fri framför Sebastian Idoff men brände läget. Det var dock Asplöven som tog ledningen med 1-2 precis efter ett powerplay där Jens Olsson i onödan slängde iväg pucken mot blå. Asplövens Oskar Nilsson skött ett skott som Gunnarsson släppte retur på och sen visade Sam Marklund prov på ett fantastiskt fint avslut. 
 
Den tredje ronden var en fajt om att ta ikapp underläget. Redhawks hade 19-7 i skott och var nära ett par gånger innan Mathias Tjärnqvist kunde styra in 2-2 i slutminuten. Väldigt rättvist sett till matchbild. Asplöven var besvikna på utvisningen som gav 6-4-spel för Malmö och visst var den relativt billig, men det var å andra sidan ett par andra tvåor som Redhawks fått tidigare också. Lägg till att Asplöven flertalet gånger låg på gränsen med användet av sina klubbor i närkamper. 
 
Asplöven var besvikna över att Pehr Claesson inte ringde på 2-2-målet då Tjärnqvist var inne i målgården, men det var inte så mycket att snacka om. Mathias blev inknuffad av Asplövenback och störde inte heller Idoff. Efterföljande förlängning blev fartfylld men utan mål. Straffläggning tog vid och där missade Redhawks samtliga fyra straffar medan AHC satte en på Gunnarsson. Missräkning med bara en poäng men om desperationen höjs ett snäpp kommer Malmö komma tillbaka på banan igen.
 
Nils Andersson var riktigt bra, Tobias Ericsson imponerade (trots center-back-skiftandet) och Eric Himelfarb visade prov på rutin i viktiga lägen. Mattias Persson fick välförtjänt ett par poäng i denna batalj. Han kämpar i princip hårdast i laget nu jämte Henrik Hetta. På målvaktsfronten verkar för övrigt Niko Hovinen på väg in nu. Skönt att vi får ett slut på den här soppan som har skapats. Gunnarsson var inte tillräckligt bra i kväll och har "höga berg och djupa dalar"-beteende men målvaktssidan har haft alldeles för dålig stöttning från ledarhåll. Där måste en attitydförändring till framöver.
Malmö Redhawks | |
Upp