Slutkörd nykomling utan chans i Malmö

Efter 6-3-förlusten uppe i Umeå mot Björklöven var det väldigt svårt att veta var Malmö Redhawks just nu står. Osäkerheten försvann dock ganska snabbt denna kväll då Vita Hästen besegrades i utklassningsväg med till slut 9-1. Nykomlingen Hästen hade slut på bensin samtidigt som Malmö tog sig samman och genomförde en koncentrerad insats över nästan sextio minuter.
 
Med tre nollpoängare på de fyra första matcherna år 2015 var det med visst vemod dags för match igen för Malmö Redhawks. Ett besviket Malmölag bestämde sig direkt efter matchen uppe i Umeå i förra veckan att en förlust inte fick bli två och den planen fullföljde man verkligen.
 
Ännu en gång inledde Redhawks alltför försiktigt men trots allt bättre än i de senaste fyra matcherna. Lite till skänks kunde Nicklas Jadeland sätta 1-0 och självaste Dave Liffiton fixade tvåan lite senare. Liffiton nu på tio poäng den här säsongen - makalöst.
 
Annars var det mittperioden som gjorde den stora skillnaden lagen emellan. Redhawks gick upp till 6-1 efter ett par vackra mål. Flera spelare som har haft det trögt med målskyttet på slutet fick nätkänning. Exempelvis Yanick Lehoux, Jens Jakobs och Jens Olsson. Mot periodens slut hamnade junioren Johan Ivarsson i ett slagsmål med Robin Dahlström. Ivarsson klarade sig undan matchstraff av någon anledning, men hursomhelst bra att den unge backen stod upp.
 
I tredje akten var Malmö bra fokuserat och det kändes bra att det defensiva jobbet fortfarande spelade roll. Framåt kom tre mål till och Vita Hästen fick sista två minuterna kämpa för att hålla sig ifrån tvåsiffrigt. Så pass slut var gästerna i kväll.
 
Beröm i Malmö till hela laget som tog sig samman efter en bitvis usel insats i Umeå. Jonas Gunnarsson helt okej mellan stolparna, Nils Andersson och Tobias Ericsson bra på backen. Jens Jakobs, Nicklas Jadeland och Frederik Storm imponerade offensivt samtidigt som Eric Himelfarb var klart godkänd i sin debut. Bra fart har han onekligen.
Malmö Redhawks | |
Upp