Ännu en nyckelmatch förlorad

Malmö och Rögle gjorde upp i säsongens sista derby under torsdagskvällen. Det såg bra ut för Redhawks efter lite mer än halva bataljen genom en 2-0-ledning. Det skulle dock visa sig inte räcka för att segra eller ens ta poäng i matchen. RBK vände till 2-5, där de två sista målen kom i tom kasse. Därmed ännu en nyckelmatch förlorad för Malmö, som fick ytterligare en nyckelspelare skadad.
 
Med ett derby nyligen avklarat var det inte helt oväntat att det inte skulle bli samma fest den här gången. Det var en bra bit ifrån fullsatt och matchkvaliteten var knappast fantastisk, vilket det dock sällan har varit nuförtiden. Rögle började piggt och utan handbroms samtidigt som Redhawks var snäppet för försiktiga i allt man gjorde. Tack vare ett hjärnsläpp från Jakob Liljas sida kom hemmalaget in i matchen ordentligt och kunde också ta ledningen med 1-0. Det kostade dock otäcka scener när Jens Olsson blev liggandes efter Liljas tilltag.
 
Mittperioden var betydligt bättre från Malmös sida. Laget vågade mer och tog för sig mer. 2-0 kom även det i ett powerplay, nu genom Frederik Storm. Det som såg allt mer kontrollerat ut skänkte Eric Himelfarb bort genom en onödig utvisning som RBK sedan kunde reducera till 2-1 på. Detta i slutminuten. Givetvis ett psykologiskt viktigt mål. I tredje hade Frederik Storm och Jens Jakobs två fria lägen men ingen av dem tog tillvara på chanserna. Då blev det inte helt oväntat ett mål i baken i stället. Malmö svarade för ett sämre byte och Tobias Ericsson fick hoppa in och stöta på chans.
 
Redhawks började nu se tröttkörda ut och 2-3-målet för RBK kom inte chockerande. Christoffer Forsberg gjorde en ytterst svag insats då han förlorade tekningen klockrent, tog inte någon form av markering samt skymde sikten till viss del för Niko Hovinen. Christoffer tyvärr inte på nivå i det här läget. Mats Lusths mannar försökte komma ikapp men två mål i tom kasse blev facit i stället. Personligen tycker jag att målvakten plockades för tidigt och att det var lönlöst att försöka på nytt vid 2-4.
 
Förlusten indikerar att Malmö har problem. Spelet stämmer inte till 100 % samtidigt som antalet nyckelspelare som kan spela fullt ut börjar bli alldeles för få. Olsson skadad i denna match, Eric Himelfarb halvskadad, Frederik Storm hade magsjuka som uppladdning och sedan tidigare har vi då Joey Tenute med hjärnskakning. Lägg till Jeremias Augustin som är avstängd och att varken Tony Romano eller Yanick Lehoux anses tillräckligt bra för att spela. Det har blivit för många utropstecken som förvandlats till frågetecken. Vissa har inte gått att styra över, andra har.
 
Att Redhawks nu förlorat matcher mot Karlskrona, Västerås och Rögle är kanske inte helt oväntat ändå. Nu får det bli "all in" på det man har och skulle det inte räcka får vi ta ytterligare analyser där och då.
Malmö Redhawks | |
Upp