Leksand höjde sig - stor match på måndag väntar

Då har Leksand en 3-2-ledning i matcher inför måndagens batalj i Malmö Arena. På fredagskvällen kunde LIF vinna med 2-1 inför ett starkt stöd på hemmais. I grund och botten rättvist då Leksand gjorde en riktigt bra insats samtidigt som Malmö inte riktigt kom upp till samma nivå som i tisdags. En stor match är att vänta på måndag inför en troligen fullsatt arena.
 
Leksand fick tillbaka Johan Ryno och Jens Bergenström till kvällens match. Direkt avgörande för Dalalagets del som fick nödvändig bredd och erfarenhet på forwardssidan. Malmö fick samtidigt klara sig utan såväl David Liffiton som Tobias Ericsson på backen. Den kombinationen blev rätt jobbig, framförallt då LIF kom ut betydligt mer fysiskt och aktivt samtidigt som Malmö avvaktade något mer.
 
Efter att ha spelat fem mot tre ett längre tag så kunde hemmalaget i efterföljande fem mot fyra-spel sätta 1-0 genom sin kanske främsta spelare i Tomi Sallinen. Redhawks repade dock mod efter baklängesmålet och kunde chockartat enkelt sätta 1-1 via Eric Himelfarb, som kunde åka sig fri och sätta pucken i nät bakom Oscar Alsenfelt. I mittronden tog Malmö två lagstraff och det sög musten ur laget. I början av tredje kunde nämligen Patrick Chelin runda kassen och sätta 2-1.
 
2-1-målet var för svagt från Niko Hovinens sida men i övrigt gjorde finländaren en bra insats. Malmö kom ändå upp bra till slut och försökte nå 2-2 men trots att laget till slut fick ett(!) powerplay i bataljen så blev det inte fler mål. 2-1 till Leksand som vann rättvist. 
 
Arbetsinsatsen var bra från Malmös sida och defensiven imponerade. Dock blev det på bekostnad av offensiven emellanåt och det kommer krävas lite mer anfallsförmåga på måndag om Mats Lusths mannar ska ta det här till sju matcher. Det kommer bli en stor match på måndag och det kommer troligen bli fullsatt. Bara till att ta nya tag!
Malmö Redhawks | |
Upp