Doldisar klev fram i premiären

Det blev en riktigt lyckad premiär för Malmö Redhawks säsongen 2016/2017. 3-2-seger över självaste Frölunda och med ett par doldisar som klev fram med produktion. 
 
Högsommarvärme under hela veckan som uppladdning inför ishockeypremiären 2016/2017. Det var trots det dags att sätta igång säsongen på lördagen och Malmö gjorde det bra. Stora skillnaden mot att gå in i SHL nu, säsong två, jämfört med för ett år sedan var att Redhawks kunde agera mer bestämt och med ett sunt självförtroende. Förra hösten visste få vad Malmö kunde leverera och vid misstag blev det snabbt ängsligt över en period. Det kände jag inte av överhuvudtaget i dag. Mot slutet blev det förvisso nervöst men det var också så enkelt att Frölunda har oerhört giftig spetskompetens som med lite mer ytor i numerärt överläge kunde få igång sin offensiv.
 
Att göra 3-0 på Frölunda på en period, som utfallet var i mittakten, kan Peter Andersson stolt ta till sig av. Det är en stark bedrift alla dagar i veckan. Framförallt också på sättet man gjorde det. Jämför denna mittperiod med de stora problem Redhawks hade under Björn Hellkvist. Det var alltid den kritiska punkten då men plötsligt var det nu Malmös bästa tid i matchen.
 
# # #
 
Fredrik Händemark svarade för två mål. På en halv säsong senast blev det ett mål. Doldis ett som klev fram.
Kim Rosdahl ordnade en passningspoäng förra säsongen (en skottäckning). En assist direkt nu.
Mathias Tjärnqvist är förvisso ingen doldis i stort, men han har varit direkt anonym under försäsongen. En poäng i dag och riktigt bra insats. 
 
# # #
 
Konstantin Komarek fick en bra start i Malmös färger. Första målet och en troligen klart större roll än vad fallet hade varit om kapten Erik Forssell varit matchredo. Komarek har drivet för SHL men måste klara av tempot när det kommer till helheten. Det finns definitivt i honom. 
 
# # #
 
På backsidan matchades Nils Andersson betydligt mindre än vad vi vant oss vid. Vet förvisso inte de olika anledningarna bakom, men värt att hålla ögonen på framöver hur det utvecklar sig. Samtidigt har Malmö andra backar som kan tugga minuter. Noah Welch 21:44, Jens Olsson 21:00, André Benoit 20:17, Stefan Warg 19:15, Erik Andersson 16:20, Nils Andersson 14:30 samt Johan Ivarsson 04:01. Så såg det ut på lördagen i istid.
 
# # #
 
På tal om backar. Junioren Carl-Johan Lerby gör succé i Pantern. Jag hoppas att Malmö håller sig väldigt passiva om de uppkommer skador på backsidan. Lerby är ett hett alternativ nu och sen har vi Martin Féhérvary som bör vara på gång snart igen. Det finns helt enkelt egna talanger att lyfta fram.
 
# # # 
 
Cristopher Nihlstorp svarade för en fin insats mellan stolparna. Inför premiären var jag rätt övertygad om att Oscar Alsenfelt står match två, mot Karlskrona, men frågan är om inte Redhawks ger Nihlstorp en match till nu. Samtidigt kan det vara förståndigt att matcha igång båda direkt. Intressant situation, helt klart.
Malmö Redhawks | |
Upp